Jelenlegi hely

Felálló kakasok. Dzsinka Bolgár bóbitás

  • Származási helyéül legfőképp az egyesült államokbeli Massachusetts, illetve New Hampshire szolgált, utóbbiról kapta nevét is.
  • MG Bt. :: Díszmadár Magazin, Vasi Magazin ::

Az Itáliai baromfi. A fajtával való ismerkedésem tavaszán kezdődött.

felálló kakasok hogyan kell baszni a péniszen

A győri kisállatbörzén járva láttam először ezüst itáliai felnőtt és növendék baromfikat. Lenyűgözött az eleganciájuk, mely a büszke tartásban, az érdekes mintázatú, pompás színű tollazatban rejlik.

Nem sokat tétováztam, vettem három növendéket, 1 kakast és 2 tojót.

Tartalomjegyzék

Nagyon megszerettem őket, különböző forrásokból ismereteket gyűjtöttem róluk, amit a saját tapasztalataimmal együtt megosztanék azokkal, akiket érdekel a téma. Származás Az itáliai tyúkok től Olaszországból és Angliából terjedtek el a kontinensen.

Elődeik az olasz Lombardiában élő rómaiak parlagi tyúkjai voltak. Elsősorban a lelkes német tenyésztőknek köszönhetően az os lipcsei kiállításon már 7 színváltozata volt jelen, napjainkban pedig már 19 színben tenyésztik.

Gyerekkorától kocsisként dolgozó angol baromfiszerető valami újat szeretett volna létrehozni, egy olyan fajtát, amelyik egyszerre kiváló hús- és tojástermelő. Fekete Minorca kakasokat pároztatott sávozott Plymouth tyúkokkal. Az előbbi keresztezésből származó jércéket egy Langshan nevű, kínai eredetű fajta kakasaival tette össze teltebb testalkatot remélve.

A fajta tulajdonságai Az itáliaiak ideális módon testesítik meg a termelő és a kiállítási tyúkot. A tojástermelés a jércéknél már hónapos korban elkezdődik, és éves szinten többnyire több mint tojást raknak, g-os tojástömeg mellett.

Legjobb tojásrakó fajta csirke: leírás, jellemzők és vélemények

Mindenképpen kiemelkedő a télen nyújtott jó tojásteljesítményük. A csibék gyors növekedésűek, betegségekkel szemben ellenállóak, könynyen felnevelhetők. Fajtajegyek Közepes nagyságú, nyújtott, hátrafelé különösen a tyúk esetében kidomborodó alakú, felálló kakasok magasságú, széles állású és fajta szerint jól kitenyésztett fejpontokkal rendelkező, büszke testtartású, rendkívül élénk és ügyes fajta.

Tojás szedés

Tollazata telt, feszesen testhez simuló. A füllebenyek közepes nagyságúak, oválisak, simán felfekvők, fehértől krémszínűig.

Keresés űrlap

A szemei nagyok, élesen elhatárolt írisszel, színe a színváltozattól függően a narancssárgától pirosig változik. Csőre középhosszú, erős, enyhén hajlott, színe a sárgától a narancsszínűig változhat.

felálló kakasok a lánynak növekvő pénisze van

A combok erősek, kiállók, feszesen tollazottak. A csüdök középhosszúak, finom csontozatúak, sárgák. Ujjai közepes hosszúságúak, jól terpesztettek.

  • Egyszerűség diéta.
  • Orpington, Anglia, miegymás - Élet a tyúkudvarban

A tojáshéj színe: fehér. Kakas A törzse erős, széles, hosszú, vízszintes tartású. Nyaka nemesen tartott, gazdag függelékekkel.

Navigációs menü

Háta hosszú, hátrafelé kissé ívelt, az enyhén emelkedő farokba megszakítás nélkül átmenő, gazdag függelékkel. Farka hosszú, széles, feszesen tűzött, telten tollazott, hosszú, szépen ívelt, széles fő- és melléksarlókkal.

Melle széles és telt, hasa jól fejlett, kidomborodó. Feje hosszúkás, a nagy tarajnak megfelelő nagyságú helyet biztosít, mely vese alakú, álló egyszerű fűrésztaraj. Arca finom bőrű, felálló kakasok, vörös.

Gyakori tünetek tyúkok tojás irány

Gyűrűméret: 18 mm. Testsúly: 2,25 - 3 kg.

felálló kakasok pénisz összehasonlítás

Tyúk Törzse termetes, erőteljes, széles mellel és jól fejlett, telt, puha hassal, a farok szélesen tűzött és meglehetősen zárt, enyhén felfelé emelkedő vonalban hordott.

A taraj metszésében a kakaséhoz hasonló, elöl felálló, hátsó része az oldalán fekszik anélkül, hogy a szemet eltakarná.

A fejet középnagy bóbita díszíti. Története: A valódi törpe õstörpe fajták egyikét észak nyugat Bulgária területein tenyésztették ki, elsõsorban Vidin és Beregovo térségében lettek igazán népszerûvé.

Gyűrűmérete: os, súlya: 1,5 felálló kakasok Tartás, elhelyezés, takarmányozás Mivel nagyon mozgékony fajta, ezért tágas kifutóban,vagy udvaron ajánlatos tartani. Füves kifutóban élelmének nagy részét összeszedi.

Gondozásuk nem sok munkával jár, friss ivóvíz, vegyes szemestakarmány, némi zöld kielégíti az igényüket, és persze kedvükre kapirgálhatnak az udvaron. Az elmúlt majdnem másfél évben nagyon sok örömöt leltem tartásukban, gondozásukban.

Rövid leírás:

Igaz a tyúkok kíváncsi, mozgékony természetük miatt nem kotlottak el, de japán tyúkkal és géppel sikeresen kikeltettem a tojásukat, és már a következő generáció is felnőtt. Egyre többen ismerik fel, hogy az itáliai fajtát nemcsak a szépsége, hanem a kiegyensúlyozott, bő tojáshozama miatt is érdemes tartani.

Ajánlom mindenkinek!